0
порівняння
0
бажання

Принцип роботи і пристрій вібраційних насосів

Вібраційний насос - незамінна річ на дачі. Він призначений для перекачування води з джерела, наприклад, басейну, свердловини або колодязя. До апарату приєднується шланг, по якому перекачується рідина потрапляє в будинок, баню або в призначену для неї ємність на вулиці.

Пристрій вібраційного насоса

Такий вигляд пристрою в робочому стані повністю знаходиться у воді, тому його виготовляють з водонепроникного корпусу. Якщо він буде не герметичний, рідина потрапить на електричні елементи всередині, і насос вийде з ладу. Вода теж не потрапляє всередину через муфти, яка ізолює всмоктувальну камеру.

Усередині пристрою рідина проходить по всмоктуючої камері, потім через клапани потрапляє в нагнітаючу камеру і, нарешті, по каналах в трубопровід. Насос складається з наступних деталей:
  • Сердечник П-подібної форми, до якого прикріплений якір.
  • Амортизатор або гумова шайба, стабілізуюча роботу.
  • Усмоктувальна камера, в яку потрапляє рідина з колодязя або ємності.
  • Нагнітає камера. Призначена для води, яка потрапила в насос. Видавлюється поршнем в канали.
  • Шайби. Знаходяться між поршнем і вібратором. Їх кількість впливає на продуктивність пристрою.
  • Шток. На ньому знаходиться клапан і шайби.
  • Поршень. Основна деталь насоса. Завдяки його рухам «вгору-вниз» рідина потрапляє в пристрій і проштовхується далі по каналах в трубопровід.
  • Зворотні клапани. Це перший елемент, який стикається з рідиною з джерела. Клапани відкриваються, коли поршень опущений і закриваються, коли клапан тисне на потрапила в камеру, воду.
  • Канали для відводу води. Призначені для виведення рідини з нагнітаючої камери в трубопровід.

Поршень і зворотні клапани - самі швидкозношувані деталі в приладі. Особливо швидко вони виходять з ладу, якщо вода брудна і на них потрапляє пісок.

Експерти не рекомендують застосовувати заглибні вібронасоси в свердловинах. За рахунок вібрації зі стін і з дна свердловини піднімається пісок і інша порода. Вода стає брудною і непридатною для пиття. До того ж сама свердловина за рахунок постійних вібрацій починає руйнуватися. Щоб прилад зовсім не вийшов з ладу, свердловину доводиться чистити або копати її глибше.

Принцип работи

Агрегат вмикається в електричну мережу, що призводить до створення магнітного поля. В результаті сердечник магнітить і притягує до себе якір, який передає рух поршню. Він приходить в рух - усмоктувальна камера наповнюється. Потім за рахунок змінного струму на деякий час намагнічування зникає, і поршень штовхає рідина в нагнетательную камеру, а та йде по каналах і виливається в трубопровід.

Вода біжить по трубі або в шлангу за рахунок створюваного насосом тиску. Насос служить довго при правильній експлуатації. Вода повинна бути чистою, а кількість кубометрів рідини, яку необхідно перекачати за один раз, повинна бути допустима паспортом виробу.

До речі, насоси даного типу можна купити на сайті АКВАВІН