0
порівняння
0
бажання

Закрита опалювальна система: особливості

 

Відкрита система опалення та закрита - що краще і що вибрати? Розбираємося з перевагами і недоліками відкритих і закритих систем опалення. » Мой хороший дом

 

Опалення закритою різновиди принципово відрізняється від відкритої. Вона характеризується повною ізоляцій від зовнішнього середовища. Розширювальний посудину має герметичністю. Його форма вибирається особливим чином. Завдяки їй посудину здатний витримувати надмірний тиск. У ньому розташовується гумова мембрана, що розділяє ємність на дві частини. Одне відділення заповнюється повітрям, а друге під'єднується до опалювальної системи. Розширювальний посудину допускається розташувати на будь-якій ділянці системи.

Коли збільшується температура води, надлишок переходить в розширювальний посудину. При цьому повітряні маси, які розташовуються в іншій половині, стискаються. Тиск знижується. Вода з розширювального судини під впливом стиснутого повітря витісняється в систему.

Ще одним принциповою відмінністю закритої системи від відкритої є більш високі показники тиску. При цьому вони безперервно змінюються в залежності від температури води. Закрита система оснащується запобіжним клапаном, а також пристроєм, що забезпечує випуск повітря при необхідності.

Конструкція

Якщо мова йде про конструкції закритої системи опалення, то в її склад входять наступні основні елементи:

  1. Котел разом з групою безпеки.
  2. Труби, радіатори, тепла підлога, конвектори.
  3. Розширювальний бачок, що компенсує зміна обсягу теплоносія. Саме завдяки цьому забезпечується підтримання стабільного тиску.
  4. Циркуляційний насос. Завдяки йому забезпечується рух теплоносія. Подібні компоненти часто встановлюються на зворотному трубопроводі.

В зависимости от особенностей конкретной схемы в представленный список основных составляющих могут быть добавлены дополнительные приспособления. Однако общая схема остаётся неизменной, что ощутимо упрощает монтаж и использование.Особенности и расчет емкости гидроаккумулятора

Розрахунок ємності гідроакумулятора

У число характерних рис закритої системи опалення входить можливість установки труб на будь-якому рівні. Вона забезпечується завдяки функціонуванню системи під тиском. Циркуляційний насос здатний подати теплоносій з комунікацій незалежно від того, на якому рівні вони знаходяться.

Замкнені системи опалення. Розширювальний бак для опалення закритого типу: установка. З природною циркуляцією

Якщо справа стосується розрахунку ємності гідроакумулятора для закритої системи опалення, то його значення вираховується за принципом 1 до 10. Це означає, що для опалення 100 л потрібно 10 л гідроакумулятора. При розрахунках враховується середня продуктивність насоса, максимально допустиму кількість пусків в годину, а також найбільше і найменше абсолютне тиск.