0
порівняння
0
бажання

Принцип роботи і пристрій насосів для підвищення тиску

Слабкий тиск з крана - поширена проблема, особливо в багатоповерхових будинках. Це говорить про слабкий тиску в системі водопроводу. Залишається один вихід - використання додаткового обладнання.

Спеціальний насос для підвищення тиску забезпечує достатній напір води, а також безперебійну роботу пральних і посудомийних машин. Він підходить для експлуатації в багатоповерхівках, приватних будинках і котеджах. Можлива установка як одного, так і декількох агрегатів.

Пристрій насоса

Основним робочим елементом насоса є крильчатка. Вона розташована на валу електродвигуна. Лопаті крильчатки «захоплюють» потоки води, і перекидають їх в трубопровід. Подається вода через патрубок на центральній осі вала, а виштовхується через бічний патрубок. На виході виходить достатня для повноцінної подачі води тиск. Всі побутові та сантехнічні прилади можуть безперебійно працювати в штатному режимі.

Принцип роботи

Виробники пропонують два види насосів для підвищення тиску. За принципом роботи вони діляться на:

  • Автоматичні - обладнані датчиком, що відповідає за автоматичне включення і виключення агрегату. Насос спрацьовує тільки під час проходження води по трубопроводу (відкриття крана, включення пральної або посудомийної машини). При відсутності струму води автоматика вимкнена. Це дозволяє економити електроенергію і продовжує термін служби пристрою.

  • Пристрої постійної дії - насос качає воду цілодобово. Такі моделі відрізняються низькою вартістю, але через безперервної експлуатації швидко виходять з ладу. Також насоси постійної дії споживають багато електроенергії.
  • Відрізняються агрегати і за типом охолодження. Є моделі з сухим і мокрим ротором. У першому випадку охолодження здійснюється за рахунок закріпленого на валу вентилятора. У моделях з мокрим ротором через камеру постійно перекачується рідина, що охолоджує, що захищає пристрій від перегріву.

Технічні характеристики

При виборі агрегату потрібно відштовхуватися від наступних критеріїв:

  • Тиск - для побутового трубопроводу досить показника 4-5 атмосфер. Рекомендується уточнювати параметри для конкретної моделі.
  • Потужність - від неї залежить продуктивність насоса. Для квартири або невеликого приватного будинку досить пристрою на 120-250 Вт. Агрегат відмінно впорається з основною функцією, споживаючи мінімум електроенергії.
  • Температура рідини - обладнання розраховане на холодну воду, максимально допустима температура становить 40-50o. Якщо потрібен насос для підвищення тиску гарячої води, необхідно шукати пристрої, розраховані на температуру 100-110o.

Крім побутових насосів є промислові агрегати. Вони відрізняються великими габаритами, і видають дуже високу потужність напору води. Деякі пристрої оснащені кількома електродвигунами.

До речі, насоси даного типу ви може замовити на сайті АКВАВІН