0
порівняння
0
бажання

Як замінити мембрану в гідроакумуляторі

Гідроакумулятор це - одна з найважливіших частин водопостачання. Він відповідає за тиск в системі та поглинає гідроудари, які виникають при запуску насоса. 
Але настає момент коли, від тертя об стінки бака, мембрана перетирається і лопає. І тоді система вже стає не така ефективна, як раніше. Насос починає вмикатись частіше, вода з крана тече не рівномірно, а ривками. Треба щось із цим робити. Лише заміна мембрани може виправити становище.

Для того, щоб замінити мембрану (грушу) гідроакумулятора потрібно:

  1. вимкнути насос від електроживлення;

  2. відкрити кран, будь де (у ванній чи на кухні) для того, щоб скинути тиск в системі;

  3. озброївшись набором ключів, потрібно від'єднати гідроакумулятор від системи водопостачання;

  4. від'єднати фланець, який знаходиться на передній частині бака, попередньо викрутивши шість гвинтів, якими він кріпиться до бака;

  5. на задній частині бака потрібно, знявши захисну пластикову кришку штуцера, через який накачується повітря в бак, відкрутити гайку, яка кріпить штуцер до бака та проштовхнути штуцер в середину бака;

  6. обережно витягнути мембрану через горловину в передній частині бака;

  7. на задній частині мембрани (груші) є хвостовик, який слугує прокладкою для штуцера;дістаньте штуцер з хвостовика мембрани та відкладіть в сторону, він Вам ще знадобиться при збиранні бака;

  8. ретельно протріть та перевірте внутрішню частину бака на наявність сторонніх предметів;якщо такі виявили, то потрібно очистити та добре просушити бак.

Залишилося придбати нову мембрану та зібрати бак докупи в зворотній почерговості. Якщо Ви не знаєте якої ємності Ваш гідроакумулятор, то краще взяти з собою до магазину стару мембрану і продавці підберуть Вам потрібну мембрану для вашого бака.

Нові мембрани для гідроакумулятора

Після того, як Ви придбаєте мембрану і перевірите та просушити бак, його можна збирати. Гвинти на фланці краще закручувати навхрест, так рівномірно прижметься фланець. І от ,коли мембрану  замінено, всі гвинти та гайки затягнуто, потрібно закачати в бак повітря. Тиск має становити 1.5 Bar. 


 
Не поспішайте приєднувати бак до мережі водопостачання. Фінішним етапом є перевірка на герметичність бака. Для цього потрібно занурити заздалегідь накачаний бак у ємність з водою і подивитись чи немає витоку повітря у вигляді бульбашок, які струєю вириваються з бака. Потрібно ретельно перевірити фланцеву частину бака та ту, де знаходиться штуцер.



Якщо герметичність хороша і струмені бульбашок відсутні, то бак можна приєднувати до системи. Але якщо герметичність порушена, то треба знайти спосіб виправити цю проблему, а тоді приєднати бак до системи водопостачання. 

Отже, якщо мембрану замінили, все ретельно перевірили, все під'єднали- можна вмикати живлення насоса та насолоджуватись плодами своєї праці. 

Назад до списку статей