0
порівняння
0
бажання

Правила догляду за поверхневими насосами

Поверхневий насос набувають, коли закачують воду з неглибоких колодязів, інших джерел глибиною до 10 метрів. Для збільшення глибини забору до 15-20 м двигун оснащують ежекторним пристроєм, продуктивність перекачує обладнання, зрозуміло, знижується.

Монтують пристрою на жорсткій, нерухомій підставці:

  • оптимальний варіант - дерев'яний настил;
  • на бетон попередньо укладають товстий гумовий килимок, щоб уникнути тертя при вібрації.

Розміщують і зміцнюють поверхневий насос недалеко від джерела, роблять кожух, що захищає від вітру і опадів. Корпус не розрахований на контакт з рідиною, вона надходить через вхідний патрубок. Коли мова йде про водопостачання будинку, необхідно встановити манометр, щоб контролювати тиск в трубах. Якщо обладнанням користуються тільки влітку, зберігають його під навісом, щоб дощ не заливав корпус, при попаданні води всередину при включенні може згоріти мотор

Основні правила догляду за поверхневим насосом

   Регламент технічного обслуговування вказується в технічному паспорті, зазвичай перші 3000 перекачувати пристрою профілактичний ремонт не потрібно. Для підтримки техніки в справному стані досить періодично її перевіряти. Важливо дотримуватися правил експлуатації, не допускати роботи «на сухому ходу»::
  • Самоусмоктувальних модифікації включаються без заповнення системи водою перед пуском, достатньо заповнити корпус. Закачка здійснюється за рахунок зони розрядження. При першому підключенні потрібен час для заповнення контуру до водорозбірної точки.
  • Перед запуском Нормальновсмоктуючий насоса корпус і труби заповнюють водою, знімаючи заглушку зворотного клапана у верхній частині корпусу. Важливо виключити повітряні пробки

Технічне обслуговування нескладне, користувачі самостійно виконують такі операції:

- проводять очищення або заміну картриджів водних фільтрів;

- промивають водоносні шляху, необхідно видаляти піщано-мулистий осад;

- здійснюють долив мастильної рідини або її заміну в систему, що забезпечує подачу масла на рухомі частини насосного механізму

Профілактичне обслуговування краще проводити в сервісних центрах, фахівці проведуть необхідний ремонт.

Можливі проблеми

  1. Швидке спустошення джерела води виникає при неправильному розрахунку потужності двигуна.
  2. Великий обсяг твердих частинок у воді призводить до зростання навантаження на рухомий вузол. Техніка чутлива до забруднення води піском, швидко зношуються лопаті.
  3. Зниження продуктивності, необхідно перевірити фільтри, рукав, по якому подається рідина.  

Зимове зберігання

Поверхневі насоси не можна залишати на садових ділянках, їх переносять в приміщення з плюсовою температурою, нормальною вологістю. Корпус закривають спочатку тканиною, в яку буде вбиратися можливий конденсат, потім плівкою, що захищає від пилу. Шланги згортають в об'ємні бухти, не допускаючи перегинів, укладають в місцях, де виключено механічне пошкодження.