0
порівняння
0
бажання

Поверхневі насоси

ПОВЕРХНЕВІ НАСОСИ: найчастіше використовують для неглибоких криниць та свердловин, дзеркало води в яких, не глибше ніж 9 метрів від поверхні грунту.

 

Для того щоб такий насос підіймав воду його необхідно оснастити патрубком діаметром не менше 1дюйм, зворотнім клапаном та сітчастим фільтром.

Також такого типу насоси широко використовують в зрошувальних, та опалювальних системах. Поверхневі насоси коштують дешевше ніж занурювальні і вони дешевші в обслуговуванні. Але в таких насосах є й свої мінуси: їм потрібне укриття від сонця та дощу. Тому їх зазвичай встановлюють у підвальних приміщенях, приямках, та в  спеціальних прибудовах.

Звісно бувають і такі поверхневі насоси, які виштовхують воду з глибини 40 метрів. Так, саме виштовхують, бо їхній принцип роботи дещо відрізняється від звичайних поверхневих насосів.
Такі насоси називають: поверхневі з винесеним ежектором.

Принцип роботи таких насосів наступний:

  1. Насос оснащений двома патрубкаими(тоншим і грубшим), на кінці яких знаходиться ежектор занурений у воду;
  2. Насос розганяє воду по тоншому патрубку в криницю;
  3. Завдяки завуженим камерам ежектора тиск зростає, і тоді вода під високим тиском, рухаючись по грубшому патрубку до верху, втягуює за собою воду з криниці

Напів занурювальні насоси

Також бувають насоси,які називають напів занурювальні. Це коли двигун насоса знаходиться на поверхні а насосна частина у вигляді шнекоподібного вала занурюється у воду.

 

З'єднуються ці дві частини гнучким з'єднанням,яке знаходиться у патрубку по якому й підіймається вода з свердловини. Такі насоси можуть підіймати воду також з глибини до 40 метрів і можуть використовуватися у свердловинах від 50 міліметрів в діаметрі та більших.

І так, ми розібрались які бувають поверхневі насоси і за яким принципом вони працюють. В наступній статті розберемось,як правильно зібрати станцію з цими насосами, щоб повноцінно та ефективно використовувати воду в будинку та прибудинковому господарств.

Замовити та підібрати поверхневий насос можна Aquavin.com.ua