0
порівняння
0
бажання

Дренажні і фекальні насоси. Їх принцип роботи і пристрій

Призначення, конструктивні і експлуатаційні особливості, принцип роботи насосних установок, для дренажу та відведення фекальних стоків/

Незважаючи на відносне схожість по призначенню і сфері використання такі насоси істотно відрізняються один від одного. Основна відмінність - різний рівень здатності пропускати крізь себе дрібні НЕ розчинилися у воді фракції. Норма для дренажних установок - не більше 12 мм (діаметр), при цьому, фекальні насоси здатні ефективно справлятися з очищеними або відносно чистими рідинами з мінімальною кількістю зважених часток. Для підвищення ефективності і надійності роботи, фекальні насоси комплектуються спеціальними измельчителями, що доводить включення в допустимих розмірів.

Існуючі види насосів (дренаж)

Всі існуючі марки установок дренажного типу поділяються на 2 великі підгрупи:

  1. Встановлювані на поверхні землі.
  2. Занурюваний безпосередньо, в стоки.

Установки поверхневого типу встановлюють на землі в безпосередній близькості з резервуаром, з якого планується відкачувати брудну воду. Занурювальні насоси опускають в рідину і закріплюють безпосередньо в ємності.

Приймаючи рішення на покупку дренажного насоса необхідно розуміти, що заглибні агрегати здатні піднімати і відведення великі за обсягом маси стічних под. Вони характеризуються підвищеною надійністю, довговічністю, мають компактні розміри. Вони працюють практично безшумно, ще й завдяки тому, що вода виконує функції надійного ізолятора звуку. Але коштують такі апарати дорожче, а ремонт складніше у порівнянні з аналогами, встановленими на рівні землі.

Конструктивні особливості насосів, які використовуються для відведення дренажних вод

У герметичному, вандалостійкому корпусі з пластику або нержавіючого металу (сталь, алюміній) закріплені:

  1. Електродвигун.
  2. Крильчатка, закріплена на валу.
  3. Підвідний патрубок для забору води.
  4. Автоматичний вимикач зі спеціальними поплавком.

Принцип роботи простий: агрегат підключається до електричної мережі змінного струму, електричний двигун обертає вал і закріплену крильчатку. Під впливом створюваної розріджене повітря вода надходить в корпус і направляється по отводящему патрубку назовні.

За допомогою будь-якої моделі насосу можна не тільки перекачувати дренажну воду, але і вирішувати безліч інших завдань, в тому числі:

  • осушувати підвали житлових будинків, зливати воду з басейнів, штучних водойм;
  • забезпечувати роботу системи водопостачання, поповнюю систему з колодязя або водоймища;
  • поливати рослини і дерева на території.

Види агрегатів, які використовуються для відводу фекальних потоків

Дренажно-фекальні установки відрізняється від аналогічних пристроїв можливістю перекачувати рідину, що містить безліч твердих фракцій. Такі пристрої незамінні, якщо необхідно очищати накопичувальні ями і (або) септики.

Всі моделі класифікуються за типом установки:

  • Занурювальні.
  • Напівзаглибні.
  • Наявний на поверхні.

У кожного з типів таких насосів є свої плюси і мінуси, які проявляються в процесі повсякденної експлуатації. Конструктивно вони нічим НЕ відрізняються від установок дренажного типу, принцип роботи також схожий.

Для додаткового захисту від перегріву електромотор в конструкції насоса передбачена установка теплового реле. Воно відключає агрегат при малейшей загрозу перегріву.

Фекальні насоси незамінні, якщо потрібно очистити вигрібну яму, очистить септик або змулену ділянку. Цей пристрій дозволить здійснити ефективне відведення стоків в місцях з підвищеним рівнем замулювання.

І останнє: при виборі конкретної моделі дренажного або фекального насоса необхідно правильно розрахувати необхідні параметри продуктивності і потужності.

Проаналізувавши всю вищезгадану інформацію можна дійти до висновку що фекальні і дренажно-фекальні насоси, які оснащені ножем. Краще підходять для випадів коли потрібно відкачати рідину яка містить масивні посторонні частинки. А от дренажні не пристосовані для такого роду робіт, але в свою чергу, мають кращий підйом і продуктивність.

Дренажні і фекальні насоси можна купити в інтернет-магазині Аквавін